Sari la conținut

Numărul pensionarilor speciali crește! Cine primește cei mai mulți bani

9.326 de persoane primeau pensii de serviciu la finalul lunii iulie a acestui an, în creștere cu 14 pensionari comparativ cu luna precedentă, arată datele Casei Naționale de Pensii Publice.

Mai mult de o treime dintre acestea, mai exact 3.814, sunt foști judecători și procurori – aceștia par să fie cei mai speciali pensionari din România, dat fiind că beneficiază în prezent de o pensie medie de 18.315 lei.

Magistrații sunt secondați de cei 1.452 de pensionari care au făcut parte din personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă din România, cu o pensie de 10.855 de lei, dar și de 606 foști angajați ai Curții de Conturi, cu o pensie medie de 7.758 de lei.

Mult mai modești sunt cei 850 de foști membri ai Corpului diplomatic și consular al României, care se bucură de o pensie de „doar” 5.537 de lei, foștii parlamentari (805 la număr) care primesc în medie 4.475 de lei, ca și cei 1.799 de pensionari care au făcut parte din personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al Parchetelor și care au, în medie, 4.289 de lei.

Categorii

ȘTIRI, SOCIAL

Etichete

Descoperă mai multe la Politice.net

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura