Sari la conținut

Klaus Iohannis: „Am remarcat reiterarea sprijinului clar al președintelui Trump pentru eforturile mele de apărare a statului de drept”

La finalul întâlnirii bilaterale „foarte bune” cu președintele Statelor Unite, Klaus Iohannis a afirmat că a remarcat, în cadrul discuțiilor, reiterarea sprijinului acordat de cel mai puternic om al lumii eforturilor depuse de șeful statului român împotriva corupției.

Am remarcat totodată reiterarea sprijinului clar al președintelui Trump pentru eforturile mele de apărare a statului de drept și a luptei împotriva corupției din România. L-am asigurat că voi continua să susțin ferm acest obiectiv extrem de important al mandatului meu, a afirmat președintele Klaus Iohannis.

De altfel, Donald Trump amintise anterior, în cadrul unei întâlniri cu presa a celor doi șefi de stat, că România este una dintre țările care se confruntă cu mari probleme de corupție, declarând că acesta crede că Iohannis este „omul care poate rezolva problema corupției” din România.

În contextul unei întâlniri bilaterale a celor doi președinți chiar în pragul alegerilor prezidențiale care vor avea loc în toamna acestui an, dat fiind că anticorupția este unica temă de campanie a președintelui nostru, declarația liderului Statelor Unite echivalează cu o binecuvântare pentru drumul către al doilea mandat al lui Iohannis. La schimb, după cum ne spune chiar acesta din urmă, Statele Unite primesc „un partener strategic și aliat de încredere al SUA în regiune, în UE și la nivel global”.