Sari la conținut

Viorica Dăncilă o demite pe Ecaterina Andronescu pentru declarațiile despre Caracal

Premierul Viorica Dăncilă o demite pe Ecaterina Andronescu din funcția de ministru al Educației, la doar câteva ore după ce aceasta a afirmat, în contextul dispariției tinerelor din Caracal, că a învățat de acasă să nu se urce în mașină cu străini.

Afirmațiile ministrului arată lipsă de înțelegere a ceea ce s-a întâmplat la Caracal și a modului în care trebuie să ne protejăm copiii, arată Viorica Dăncilă, care precizează că orice astfel de derapaj va fi urmat de o demisie.

Redăm mai jos întreaga declarație a prim-ministrului, publicată pe pagina sa de Facebook:

Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate.

Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.

Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal.

Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației îl voi propune pe domnul Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii.