Sari la conținut

Ponta: România, oficial pe ultimul segment al drumului spre prăpastia bugetară

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat, după publicarea cifrelor „catastrofale” ale deficitului bugetar pe primele 6 luni, că țara noastră se află pe ultimul segment al drumului spre prăpastia bugetară.

În 2019, în doar 6 luni, Guvernul României a depășit ca procent din PIB deficitul pe tot anul 2014 sau 2015 – deși PIB ul a crescut semnificativ în fiecare an / în bani absoluți a făcut deficit în 6 luni DUBLU (cu peste 2 miliarde de Euro mai mult) decât pe tot parcursul anului 2014 sau 2015, scrie Victor Ponta într-o postare Facebook.

Deficitul este acoperit cu împrumuturi, afirmă fostul premier, iar acești bani trebuie plătiți cu dobândă de „noi și copiii noștri”. Acesta critică, de asemenea, strategia PSD, care din 2017 a făcut împrumuturi nu pentru a construi infrastructură, ci pentru a plăti pensii, salarii, primari „și alte investiții politice”, iar acum taie bani de la Transporturi, Educație și Sănătate.

Guvernele viitoare pot să promita că fac investiții – dar în primul rând vor trebui să platească datoriile și să marească taxele și impozitele – adică vor sugruma dezvoltarea economică a țării pe modelul din 2010-2011.