Sari la conținut

Ovidiu Raețchi (PNL): mușamalizarea evenimentelor din 10 august trebuie să înceteze

Deputatul PNL, Ovidiu Raețchi, îi cere lui Nicolae Moga – noul ministru de Interne, desecretizarea urgentă a dosarului din 10 august.

„Prima decizie pe care trebuie să o ia noul ministru de Interne, Nicolae Moga, este simplă: să desecretizeze de urgenţă dosarul 10 august. Îi auzim pe pesedişti cum clamează fără întrerupere că au înţeles lecţia de la alegerile de pe 26 mai, iar acum au un bun moment pentru a demonstra acest lucru”, a scris Ovidiu Raeţchi, miercuri, pe Facebook.

Liberalul a adăugat că sutele de cetățeni gazați și bătuți merită să afle adevărul: ”La aproape un an de la protestul de pe 10 august, dl. Moga are obligația de a nu mai mușamaliza faptele și de a face public dosarul privind protestul Diasporei. Sutele de cetățeni gazați și bătuți merită să afle adevărul, în paralel cu soluționarea juridică a dosarului 10 august. Este revoltător că până acum nu avem nici un responsabil politic pentru surprimarea violentă a unui protest pașnic”

Procurorii secțiilor parchetelor militare din cadrul Parchetului General au declinat către DIICOT dosarul privind agresiunile jandarmilor, precizând că în cauză sunt dispoziții referitoare la siguranța națională.