Sari la conținut

Tăriceanu, dezamăgit de PSD: Pleacă singur la prezidențiale

Desemnat cu unanimitate de voturi candidatul ALDE la alegerile prezidențiale, Călin Popescu Tăriceanu și-a început discursul post-numire cu o muștruluială la adresa PSD.

Acesta a menționat că și-ar fi dorit să fie candidatul comun stabilit pe baza sondajelor la care atât PSD cât și ALDE a avut acces, care arată că 59% dintre alegătorii Coaliției ar fi preferat o candidatură comună a celor două partide, iar peste 80% l-ar fi ales pe Tăriceanu drept prezidențiabilul PSD-ALDE.

Președintele Senatului a menționat și negocierile purtate atât de PSD cât și de ALDE cu Pro România, cărora social democrații le-ar fi spus pas.

Cireașa de pe tortul discursului a fost însă atacul deloc voalat al lui Tăriceanu la adresa PSD, despre care spune că nu are niciun gând de a câștiga aceste alegeri prezidențiale:

Cred că în acest moment în PSD bântuie un sentiment defetist: își propun mult prea puțin, maximul e un candidat în turul II, dar nu-și pun problema de a câștiga alegerile prezidențiale.

Potrivit acestuia, decizia social democraților de a merge cu propriul candidat nu a fost o surpriză pentru liberali-democrați, dar a fost o dezamăgire – cu atât mai mult cu cât va duce și la anumite probleme în Coaliție.

Am avut de multă vreme informații că se pregătește această candidatură. Pentru mine și pentru colegii mei nu a fost o surpriză, dar este o dezamăgire că s-a luat această decizie care va induce anumite probleme în cadrul coaliției.