Sari la conținut

Viorica Dăncilă, candidatul PSD la prezidențiale

E oficial: Viorica Dăncilă, președintele Partidului Social Democrat, a fost desemnată în ședința CEx de astăzi candidatul PSD la alegerile prezidențiale din toamna acestui an. Doar două voturi au fost acordate împotriva acesteia, din partea lui Paul Stănescu, ce a susținut-o deschis în trecut pe Gabriela Firea în opoziție cu Dăncilă, dar și din partea lui Dumitru Buzatu, care i-a acordat votul lui Liviu Pleșoianu.

Decizia de astăzi va trebui să treacă și de Congresul PSD de pe data de 3 august; pe baza votului prin care a fost desemnată lider al social democraților însă, Viorica Dăncilă nu ar trebui să aibă nicio emoție.

Este un vot care mă onorează, mă responsabilizează în același timp, pentru că știu că nu o să intru într-o luptă ușoară, că partidul pleacă dintr-o situație dificilă din punct de vedere electoral. Am încrederea că vom câștiga aprecierile românilor, că se vor regăsi în mesajele noastre mulți dintre români, că vom crea un val de încredere la nivel național, că vom câștiga aceste alegeri.