Sari la conținut

Carmen Dan pleacă de la interne cu acuze: „PSD a cedat în fața presiunilor președintelui Iohannis”

Carmen Dan a renunțat la portofoliul de ministru al Internelor în urma unei discuții pe care a avut-o luni cu premierul Viorica Dăncilă. Aceasta și-a anunțat demisia cu puțin timp înaintea ședinței CEx și spune că pleacă cu fruntea sus din minister.

Ministrul demisionar consideră că propunerea de remaniere a sa este o decizie politică și că „PSD a cedat în fața presiunilor președintelui Iohannis”. Referitor la activitatea sa ca ministru, Carmen Dan afirmă că nu are ce să-și reproșeze și că în ceea ce privește organizarea alegerilor din 26 mai, ea a menționat că tot ce a intrat în competența MAI ”a decurs în regulă”.

O discuție sinceră și directă așa cum cred eu că este normal să se poarte discuțiile și politic și instituțional. L-am informat pe premierul României că nu este necesar să supună la vot în CEx mandatul ministrului de Interne, motiv pentru care i-am spus că pun mandatul pe masa domniei sale.

Pe de altă parte, președintele PSD, Viorica Dăncilă, o acuză pe Carmen Dan că „nu a învățat nimic” și a spus că „PSD nu va ceda niciodată presiunilor președintelui”.

Doamna Carmen Dan cred că este dezinformată dacă a făcut această afirmație. Niciodată PSD nu va ceda presiunilor președintelui. Intrăm într-o campanie împotriva președintelui Iohannis, deci în niciun caz nu trebuie să luăm decizii care să îl ajute. Eu cred că unii membri ai PSD nu au învățat nimic și au crezut că dacă vor ieși în spațiul public înainte de a se exprima în forurile statutare îi va aprecia cineva. Am cerut fiecărui coleg, colege, ca să facă acest lucru. Se vede că interesul personal pentru unii e mai mare, a declarat Viorica Dăncilă.

Descoperă mai multe la Politice.net

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura