Sari la conținut

Vicepreședinte PSD: Partidul îi va cere Vioricăi Dăncilă să candideze la prezidențiale dacă sondajele o arată favorită

captură video DCNEWS

Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD, a declarat astăzi că partidul îi va cere premierului Viorica Dăncilă să candideze la alegerile prezidențiale din acest an dacă sondajele pe care formațiunea politică le-a comandat vor arăta că aceasta este favorită în opțiunile de vot ale românilor.

Dacă PSD, în urma analizei, cercetărilor sociologice care se desfășoară, va observa că opțiunea românilor este îndreptată mai mult înspre doamna Dăncilă, da, evident că vom face acest lucru. Ne dorim să găsim cel mai bun candidat, alături de partidele care se află în opoziție față de președintele Klaus Iohannis, a afirmat acesta.

În prezent, social democrații testează mai multe opțiuni pentru desemnarea prezidențiabilului PSD, între care sunt Eugen Teodorovici, Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu, Ecaterina Andronescu şi Călin Popescu Tăriceanu, alături de un candidat independent.

Declarațiile vicepreședintelui PSD vin în completarea afirmațiilor din această dimineață ale prim-ministrului, care a declarat într-un interviu că, dacă partidul îi va cere să candideze la prezidențiale și aceasta va fi singura soluție, va accepta acest lucru, în ciuda faptului că opțiunea sa este să rămână în spatele unui alt candidat.