Sari la conținut

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene: Documentele finale privind modificările PNRR trebuie să fie trimise până la 30 aprilie

Marcel Boloș (PNL), Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat că statul român mai are la dispoziție mai puțin de o lună și jumătate pentru a transmite Comisiei Europene ce modificări dorește să aducă Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

30 aprilie este termenul de transmitere a documentelor finale. Avem cele patru lucruri pe care le-am mai menţionat – reducerea de grant, ajustarea preţului la investiţii ca urmare a creşterii costului la materiale şi manoperă, avem adăugarea capitolului REPower EU şi capitolul de circumstanţe obiective unde se încadrează plafonul de 9,4% din PIB (…) este prima şi ultima noastră şansă de modificare a PNRR-ului pentru a răspunde, să zicem, cerinţelor de implementare până în august 2026. Dacă, să zicem, uităm vreun jalon sau o ţintă pe care am vrea să o modificăm ulterior, va fi, practic, aproape imposibil, a declarat ministrul.

*Foto: facebook.com/MinisterulInvestitiilorsiProiectelorEuropene