Sari la conținut

ȘTIRILE ZILEI 03 Iulie 2019

Adela Muntean, prefectul SibiuluI

> Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) nu a reușit nici astăzi să valideze numirea procurorului Adina Florea la șefia Secției speciale de anchetare a magistraților, din cauza lipsei cvorumului. Ana Birchall s-a declarat „mâhnită și nemulțumită” că a venit iar la CSM „ca să aibă de unde pleca” și a afirmat că este responsabilitatea Liei Savonea să găsească o cale de dialog și „să pună capăt tonului agresiv și scandalului”.

> Cristina Tarcea, președintele ICCJ, a solicitat Curții Constituționale a României suspendarea lui Florin Iordache privind conflictul dintre Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate pe corupție. Solicitarea i-a fost însă respinsă.

> CCR a admis astăzi, cu majoritate de voturi, conflictul dintre Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție privind completurile specializate pe corupție de la ICCJ. Decizia nu va avea însă niciun efect asupra dosarului în care a fost condamnat Liviu Dragnea.

> Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, a fost numit de Klaus Iohannis vicepremier interimar în locul lui Viorel Ștefan, care a devenit membru al Curții de Conturi Europene, pentru o perioadă de 6 ani.

> Adela Muntean, prefectul Sibiului, a semnat ordinul privind încetarea mandatului de primar al municipiului Sibiu al lui Astrid Fodor. Aceasta a fost declarată în incompatibilitate de ICCJ în luna mai, deoarece a făcut parte din consiliile de administraţie a două unităţi de învăţământ în perioada în care a fost viceprimar.

Descoperă mai multe la Politice.net

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura