Sari la conținut

USR acuză PSD că sabotează #fărăpenali

Deputatul USR Stelian Ion a acuzat PSD, în plenul Camerei Deputaților, de sabotarea inițiativei ‘Fără penali în funcții publice’ prin adăugarea mențiunii că cei care conduc autoritățile centrale sunt aleși, nu numiți. Ca efect (scontat de coaliția de guvernare), proiectul de revizuire a Constituției va fi invalidat de CCR, menționează parlamentarul.

Președintele Camerei Deputaților – Marcel Ciolacu a declarat, drept răspuns la acuzații, că până pe 1 septembrie este timp pentru a obține răspunsuri de la instituțiile abilitate.

Scandalul de astăzi a avut loc ca reacție la depunerea, de către PSD-ALDE, a proiectului pentru revizuirea Constituției care prevede interdicția persoanelor condamnate la închisoare de a deține funcții publice, dar și extinderea dreptului de a sesiza OUG-urile la CCR.

Un alt proiect care vizează revizuirea Constituției a mai fost depus în Parlament de către USR și PNL. Acesta prevede excluderea celor care au fost condamnați definitiv la pedepse privative de libertate de la alegerile locale, parlamentare, prezidențiale și europarlamentare, dar și interzicerea amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție.