Sari la conținut

USR își desemnează prezidențiabilul pe 13 iulie. Barna, printre candidați

Președintele USR, Dan Barna, a declarat astăzi că USR își va alege candidatul la prezidențiale pe data de 13 iulie, în cadrul Congresului Uniunii Salvați România. El a precizat însă că Alianța 2020 merge mai departe și cu siguranță aceasta va propune un candidat comun USR-PLUS pentru funcția de președinte.

Intern, USR are un mecanism – comitet politic, Congres pe 13 iulie, când vom alege un candidat. În paralel avem negocierile cu colegii de la PLUS pentru modalitatea de continuare a alianţei. Alianţa continuă cu siguranţă (…) printr-un protocol care va fi adoptat de cele două partide. Alianţa USR-PLUS va avea un candidat unic pentru prezidenţiale. Nu e niciun dubiu aici, a declarat Barna pentru Agerpres.

Liderul USR a menționat că s-a înscris în cursa internă pentru desemnarea prezidențiabilului, „la fel ca mai mulți alți colegi”.

Indiferent de numele acestora însă, Barna și-a construit în presă imaginea de prezidențiabil încă de la încheierea alegerilor europarlamentare: niciun dubiu nu există, deci, în lupta internă USR. Incertitudinile apar însă când în ecuație intră PLUS – atât Barna, cât și Cioloș, își doresc această nominalizare din partea Alianței 2020.