Sari la conținut

ȘTIRILE ZILEI 01 Iulie 2019

> Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat astăzi că PSD – ALDE îl susține în continuare pe Mugur Isărescu pentru un alt mandat de guvernator al Băncii Naționale a României, pe Florin Georgescu pentru încă un mandat de prim-viceguvernator și pe președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Leonard Badea, pentru postul de viceguvernator al BNR.

> După ce PNL a depus săptămâna trecută un proiect de revizuire a Constituției, Viorica Dăncilă a declarat că PSD – ALDE va depune propriul proiect pe aceeași temă, care vizează rezultatele referendumului pe Justiție din 26 mai, însă nu se știe sigur dacă vor mai introduce ”un punct sau două”.

> Ludovic Orban, președintele PNL, a solicitat astăzi ca proiectul de modificare a legilor electorale să fie adoptat de către plen în forma convenită în cadrul Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului, ”fără alte propuneri de modificare”. În plus, a susținut că AEP ar vrea „să modifice pe uşa din dos legislaţia în domeniul electoral, înfiinţând entităţi neclare şi încercând să îşi extindă” atribuţiile.

> Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a declarat după suspendarea ședinței Consiliului Superior al Magistraturii din lipsă de cvorum că tensiunile din CSM se agravează. De aceea, a făcut ”apel la preşedintele CSM, pentru că este rolul preşedintelui, de a încerca să găsească consens” pentru a ieşi din acest impas, susținând că nu are de gând să tolereze „agresivitatea sau a se spune altceva decât este în realitate”.

> Întrebată dacă varianta unui candidat comun a PSD, ALDE şi Pro România este posibilă, Viorica Dăncilă a declarat că există sondaje de opinie în teritoriu, ”pe măsură ce vom primi aceste sondaje vom vedea ce formula îmbrăţişăm”.