Sari la conținut

Sărbătoare la Cotroceni, după validarea Referendumului. Iohannis atacă PSD-ALDE

Președintele Klaus Iohannis salută validarea, de către Curtea Constituțională, a Referendumului pe Justiție care a avut loc pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare. Potrivit unui comunicat transmis azi de Administrația Prezidențială, decizia obligă toate forțele politice să pună de urgență în aplicare votul acordat de cetățeni în urmă cu o lună.

Peste 6,5 milioane de români au spus „DA!” la referendumul pe care Președintele Klaus Iohannis l-a convocat ca urmare a asaltului permanent dus în ultimii ani de PSD și ALDE împotriva statului de drept.

În document se arată, de asemenea, că votul dat pentru o Românie europeană și democratică transmite voința românilor ca justiția să rămână independentă, dar și sancționarea, de către votanți, a „încercărilor de a modifica legislația penală și de a-i scăpa pe politicienii corupți de rigorile legii”. Românii, spune președintele, au transmis actualului guvern că trebuie să renunțe la practica abuzivă a legiverării prin OUG.

Președintele României atrage atenția că, pe 26 mai, cetățenii au respins categoric demagogia și discursul anti-european și anti-justiție susținut de PSD-ALDE. Coaliția de guvernare, care a refuzat să semneze Acordul Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României, trebuie să înceteze să îi mai sfideze pe români, ignorând opțiunile clar exprimate prin vot la referendumul validat astăzi de CCR.

Iohannis încheie solicitând Parlamentului să transpună rapid în legislație prevederile din Acordul Politic Național, pe care numai partidele de Opoziție l-au semnat însă.