Sari la conținut

Dan Barna: Trebuie pregătită din timp o guvernare legitimă și puternică pentru 2020

Liderul USR, Dan Barna, a anunțat astăzi lansarea, de către USR și PLUS, a unui acord de colaborare pentru pregătirea unei guvernări responsabile în 2020. „România Unită” este, potrivit acestuia, o invitație la un dialog politic responsabil. Scopul?

Găsirea unor „soluții corecte în urma actului de guvernare eșuat al actualei majorități parlamentare și pentru pregătirea unei alternative viabile de guvernare în 2020.”

Scrisoarea-manifest semnată de Dan Barna și Dacian Cioloș conține o serie de propuneri politice și de politici publice care să definească o guvernare competentă pe termen lung, cu impact asupra viitorului României.

Fondul propunerilor politice înaintate de USR-PLUS este ca opoziția să colaboreze în următoarele 3 scrutine, prezidențiale, locale și parlamentare. În rândul politicilor publice, Barna și Cioloș susțin că partidele din opoziție trebuie să se angajeze în fața electoratului că propunerile pe care i le vor face se vor îndeplini și că vor lucra în beneficiul cetățenilor.

Acordul „România Unită” este negociabil, declară ei, pentru ca, în final, acesta să devină programul de guvernare pe care opoziția românească îl propune cetățenilor români.

Facem un apel la membrii societății civile, ai rețelelor profesionale și la simplii membri de partid să se implice în elaborarea acestor politici publice prin participarea la dezbaterile care vor fi organizate în perioada următoare și la crearea unor mecanisme funcționale prin care opiniile structurate să devină parte a proiectului politic comun.