Sari la conținut

Deputații au adoptat Legea Pensiilor. Olguța Vasilescu: Sper din toată inima ca această lege să nu fie întoarsă de președinte

Respinsă săptămâna trecută de Senat, Legea Pensiilor inițiată de Lia Olguța Vasilescu a fost adoptată astăzi în Camera Deputaților cu 197 de voturi „pentru” și 70 de abțineri, având sprijinul Coaliției de guvernare și pe cel al UDMR.

Proiectul va avea un impact bugetar de 8,4 miliarde de lei în acest an, urmând să crească la 24,8 miliarde în 2020, 58,1 miliarde în 2021 și 81,1 miliarde în 2022.

Legea care ar trebui să intre în vigoare de la 1 septembrie va merge acum la președintele Iohannis pentru promulgare. Sunt puține șanse totuși ca aceasta să treacă de șeful statului, dat fiind că parlamentarii din Opoziție au criticat deja mai multe aspecte ale legii.

Cristian Seidler, de exemplu, a spus că legea este o „farsă” menită să cumpere voturi în următoarele rânduri de alegeri. Acesta a afirmat, de asemenea, că „nu vă mai satură Dumnezeu de pensii speciale!” întrucât acestea nu au fost eliminate din lege. În replică la ultimul punct, Lia Olguța Vasilescu a spus că guvernul PSD-ALDE e singurul care a plafonat pensiile speciale, iar această decizie i-a costat la vot.

sursă foto: facebook.com/cameradeputatilor