Sari la conținut

Ludovic Orban, înainte de moțiune: Aveți 2 variante – să vă încetați cariera politică sau să vă reabilitați în fața cetățenilor români

Cu doar câteva ore înainte de votul pe moțiunea de cenzură care ar putea da jos guvernul Dăncilă, liderul PNL, Ludovic Orban, a făcut un nou apel către parlamentarii puterii ca aceștia să sprijine eforturile Opoziției și să transpună în fapt voința exprimată de cetățenii români – ca PSD să plece de la guvernare.

Orban a precizat că procedura moțiunii de cenzură a fost demarată încă din prima săptămână de după alegerile europarlamentare din 26 mai, inițiind negocieri cu toate grupurile parlamentare, dar și negocieri individuale cu parlamentarii ALDE și PSD.

Discuțiile și negocierile vor continua până la momentul votului, a spus acesta, menționând că PNL are conștiința datoriei împlinite, întrucât a făcut tot ce depinde de ei pentru ca moțiunea să fie sprijinită de un număr cât mai mare de parlamentari.

Aveți două variante: să vă încetați cariera politică rămânând complicii acestui regim toxic pentru România sau aveți șansa de a vă reabilita în fața cetățenilor români votând moțiunea de cenzură, a declarat Ludovic Orban.

E în puterea fiecăruia dintre ei ca voința românilor să fie transpusă în fapt, a încheiat acesta.