Sari la conținut

Obiectivul lui Traian Băsescu la Bruxelles: “Sunt de dat niște bătălii”

Traian Băsescu, ales europarlamentar pe 26 mai, declară că vrea să meargă la Bruxelles pentru că acolo “sunt de dat niște bătălii”, cum ar fi incapacitatea Uniunii Europene de a-și proteja frontierele, făcând referire la invazia musulmană.

De asemenea, acesta își dorește o structură foarte puternică la nivelul Uniunii Europene, care să fie dotată cu polițiști de frontieră, dar și cu mijloace navale și terestre și mai ales care să utilizeze flotele militare dislocate în Marea Mediterană (flota italiană, franceză și greacă) – pentru a opri imigranții în apele teritoriale ale țărilor de unde provin.

Mai mult decât atât, Traian Băsescu afirmă că ajutorul UE pentru refugiați ar trebui oferit în țările de origine pentru că Uniunea Europeană are probleme mai mari cu care ar trebui să se confrunte, precum mafiile care le iau acestora 5.000 – 10.000 de euro ca să-i plaseze în Italia, Spania sau Grecia.

Băsescu este hotărât să facă o schimbare – în viziunea lui, Uniunea Europeană este tot mai evitată în politica globală pe când Statele Unite, China și Rusia se află în prim-plan.

Descoperă mai multe la Politice.net

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura