Sari la conținut

ȘTIRILE ZILEI 17 Iunie 2019

> Președintele Klaus Iohannis se va întâlni mâine cu procurorul general al Statelor Unite, William Barr. Acesta din urmă are de asemenea programate întrevederi cu ministrul Justiției, cu procurorul general și cu șeful DNA.

> USR a anunțat că va depune mâine un proiect de lege pentru desființarea Secției speciale pentru investigarea magistraților. Aceasta este a doua încercare a celor de la USR, care depun proiectul de lege sub altă formă.

> Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, Mihai Fifor a declarat că nu există probleme în ce privește votul pe moțiunea de cenzură din partea social democraților. „Nu avem emoții pentru ziua de mâine”, a afirmat acesta.

> Publicația Politico a precizat într-un articol că Dacian Cioloș este favorit la șefia noului grup politic din Parlamentul European. Liderul PLUS a confirmat depunerea candidaturii pentru funcție, dar a subliniat că va rămâne activ în politica din România.

> Un nou scandal cu privire la finanțarea din campania electorală USR a pornit pe grupul intern de Facebook al partidului. Un membru USR aduce în vedere 3 contracte, fiecare de 5.000 de lei, încheiate de organizația din Giurgiu. Dezvăluirile au fost făcute la doar o zi după ce în spațiul public au apărut informații despre nereguli la USR Sector 3.