Sari la conținut

ȘTIRILE ZILEI 14 Iunie 2019

> Șeful Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, Gheorghe Stan, a fost eliberat din funcție, începând cu 15 iunie. El își va prelua mandatul de judecător la Curtea Constituțională a României, în locul lui Ștefan Minea. Stan a solicitat CSM să îi rezerve un post de procuror la secția specială, până la încetarea mandatului de la CCR.

> Autoritățile europene au detectat o „activitate de dezinformare continuă și susținută din partea surselor rusești” în timpul alegerilor pentru Parlamentul European, care urmărea descurajarea participării alegătorilor la vot, influențarea acestora.

> Fostul tenismen Ilie Năstase a anunțat astăzi că se retrage definitiv din politică, după ce partidul pe listele căruia a candidat la europarlamentare, UNPR, a obținut un rezultat foarte mic, 0.6%, adică mai puțin de 55.000 de voturi.

> Adrian Țuțuianu, senator Pro România, a declarat astăzi la RFI că partidul său este în discuții cu 10-15 parlamentari din PSD și ALDE, care ar putea trece la Pro România și care ar putea ajuta la trecerea moțiunii de cenzură. Țuțuianu susține că este de datoria PNL și USR să facă același lucru, și anume să încerce să atragă parlamentari din cele două partide de partea moțiunii.

> Biroul Electoral Central a răspuns la solicitarea de ieri a președintelui CCR în legătură cu referendumul din 26 mai, explicând faptul că au fost „erori” ale președinților unor secții de votare, care au înregistrat votul doar pe o singură listă electorală, deși alegătorii luau ambele buletine, iar „lista pentru referendum” este mai mare decât lista electorală permanentă pentru că unii președinți de secții de votare i-au adăugat și pe cei care au votat pe listele suplimentare la numărul celor de pe listele permanente.

Descoperă mai multe la Politice.net

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura