Sari la conținut

ȘTIRILE ZILEI 4 Iunie 2019

> Kelemen Hunor a declarat astăzi că parlamentarii UDMR sunt pregătiți pentru a susține o moțiune de cenzură, chiar dacă în urma calculelor făcute împreună cu PNL și USR din aceste zile au constatat că nu au majoritate (233 voturi) pentru ca moțiunea să fie adoptată.

> Președintele Klaus Iohannis a afirmat că ”nu este neapărat de dorit să mergem pe o revizuire largă a Constituției” și că ar trebui implementat pentru moment rezultatul referendumului din 26 mai, urmând ca un referendum pentru revizuire să aibă loc împreuna cu una dintre alegerile următoare.

> Bogdan Pîrlog, procurorul care a deschis dosarul împotriva Jandarmeriei pentru violențele de la mitingul din 10 august, poate candida pentru funcția de procuror-șef al Secției de anchetare a magistraților. CSM i-a admis contestația împotriva deciziei de respingere a candidaturii sale pe motivul vechimii prea mici.

> Analiștii financiari sunt de părere că Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici se înșeală atunci când susține că deficitul bugetar se va încadra în 2,76% din PIB. Ei susțin că, pentru a reduce din cheltuieli și pentru a se încadra în cei 3%, Guvernul va sacrifica investițiile.

> Rareș Bogdan a declarat astăzi că, ”PNL este obligat de votanți să facă orice, să nu se cramponeze de nimic, să nu aibă niciun orgoliu și să se gândească doar la buna guvernare”, iar dacă Ludovic Orban ”nu va fi acceptat” ca premier, este sigur că se poate găsi o soluție cu care să fie toți de acord.