Sari la conținut

Primul Președinte de țară ales doar cu Online-ul

voting.png

Până în acest weekend, principala sa experiență în politică a fost jucarea unui profesor care devine președinte într-un program de televiziune satiric.

Zelenskiy a lansat prima campanie prezidențială de succes din lume, care a fost în întregime virtuală. El nu numai că a făcut față imaginii unui străin complet, dar nu a făcut nici o campanie față în față, nu a făcut niciun discurs, nu a ținut mitinguri, nu a călătorit în țară, nu a făcut conferințe de presă, a evitat interviurile în profunzime cu jurnaliștii independenți și, până în ultima zi a campaniei, nu a dezbătut.

Spre deosebire de președintele Donald Trump, care a pus în scenă mitinguri regulate și a apărut în primării și în dezbaterile televizate, Zelenskiy s-a adresat alegătorilor prin intermediul YouTube, postărilor pe Instagram și aparițiilor scurte la televizor.

Strategia virtuală a lui Zelenskiy îi permitea să-și desfășoare campania pe teme generale și promisiuni vagi și să evite emiterea unor poziții detaliate cu privire la aspectele de politică. Cercul său interior pare să fie format în principal din colegi de afaceri de rang îndelungat, parteneri în trupa sa de comedie și o mână de avocați legați de principalul său susținător, oligarhul ucrainean Ihor Kolomoyskiy, care este acuzat de guvernul ucrainean prin fraudarea sistemului bancar din Ucraina sistem de 5,6 miliarde de dolari.

Lipsa de cunoștințe despre personal și politică ar putea duce la greșeli timpurii, mai ales în sferele de apărare, securitate națională și politică externă. Politicienii americani și colegii lor europeni ar trebui să-i ofere lui Zelenskiy și echipei sale în curs de dezvoltare un program de asistență tehnică care ar putea accelera curba de învățare și le-ar permite să guverneze competent și inteligent.

Făcând acești pași, SUA și Occidentul pot contribui la asigurarea faptului că alegătorii ucraineni au ales să aleagă un nou-venit politic ambițios.

Categorii

EXTERNE, ȘTIRI

Etichete

,

Descoperă mai multe la Politice.net

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura