Sari la conținut

Dan Barna despre decizia CCR: „O decizie corectă, normală. E o victorie a decenței.”

barna.jpg

„România nu își mai permite să aibă penali în funcții publice. Această cerință e legală și constituțională. A fost o chestiune de asumare, acest milion de oameni primesc astăzi un răspuns foarte valoros. Mai urmează două lupte: una majoră în Parlament, ca inițiativa să ajungă pe ordinea de zi și apoi să meargă la un referendum. De data aceasta nu este consultativ, cum a fost cel cu 300 de parlamentari, ci se va modifica Constituția direct. Este fără precedent ca efecte în ceea ce înseamnă apărarea justiției”, a afirmat liderul USR.

A precizat, de asemenea, ca nu a fost surprins de decizia unanimă a judecătorilor CCR, susținând că orice om, indiferent cu cine votează, nu e de acord ca un hoț să se ocupe de banii publici.

„Această decizie aduce speranță și ne spune că normalitatea n-a plecat din România. Alianța USR-PLUS promite că, fie în câteva luni, fie în 2020, când vom câștiga alegerile, să avem asta în Constituție. Dacă nu aveam problema asta, azi discutam despre autostrăzi, spitale, nu cum să scape Dragnea de pușcărie”, a mai adăugat președintele USR.

Răspunsul acestuia la întrebarea “Ce partide au fost constant împotriva inițiativei „Fără penali în funcții publice”?” a fost PSD-ALDE.
„Au mai existat și primari de la alte partide, din opoziție, prefer să cred că pe persoană fizică, care au blocat sau au uitat semnăturile. Azi mai există primării care n-au eliberat semnături, pentru că n-au avut chef. Au considerat că e primăria lor de acasă”, a mai declarat Barna.

„O decizie corectă, normală. E o victorie a decenței. Inițiativa a fost susținută de USR cu toate resursele timp de un an de zile, a fost luptă după luptă. Strângerea de semnături a pornit cu polițiști locali fugărind colegii prin parcuri, punându-ne să ținem steagurile sau mesele pe picior, că vezi Doamne nu aveam autorizație să punem un băț pe un spațiu public. A continuat cu corturile furate, la Tulcea. S-au găsit apoi dosite în spații ale primăriei. A continuat cu primarii care au bruscat colegi sau au refuzat să valideze semnăturile, că pe ei nu-i interesează. Lupta în Parlament, cu secretariatul general, cu Dragnea care ne vorbea de copiatoare pentru cărți rare”, a spus Dan Barna, marți.

Categorii

ȘTIRI, USR-PLUS

Etichete

,