Sari la conținut

Statul pregătește o achiziție de amploare: aproape 1 miliard de euro pentru 80 de trenuri CFR

Finanțarea proiectului va fi asigurată și din fonduri europene, prin programul de Coeziunea Europeană și Dezvoltare Regională prin creșterea calității serviciilor de transport feroviar de călători în România – POIM. Ofertele vor fi deschise la începutul lunii iunie.

„Autoritatea pentru Reformă Feroviara intenționează, prin derularea prezentei proceduri de atribuire, realizarea achiziției de rame electrice RE-R noi și servicii accesorii, destinate serviciilor feroviare de transport pasageri, pe rutele suburbane și regionale, astfel: A) Produse: 1) 40 rame electrice destinate serviciilor feroviare de transport pasageri, pe rutele suburbane și regionale (RE-R) conform cerințelor minimale specificate în Caietul de sarcini; 2) Alte dotări și accesorii conform cerințelor specificate în CS; B) Servicii accesorii: 1) Servicii de mentenanță; 2) Instruirea personalului în ceea ce privește exploatarea, operarea trenurilor și a aplicațiilor software; 3) Transportul, asigurarea, punerea în funcțiune, asistență tehnică în perioada de garanție. În contractul de achizitii vor fi prevazute două clauze de revizuire, astfel: • posibilitatea suplimentării cantității cu încă 40 rame electrice, la care se vor asigura serviciile mentenanță și reparatii, conform cerințelor din caietul de sarcini, pe o durată de 15 ani; • posibilitatea suplimentării perioadei de mentenanță cu încă 15 ani (mentenanță 15 ani + 15 ani), conform cerințelor din caietul de sarcini. Perioadă de mentenanță după suplimentare va fi de 30 ani pentru toate cele 80 unități de rame electrice”, se arată în anunțul instituției.
Prin încheierea unui act adițional, suplimentarea cantităților achiziționate prin dublare va putea fi realizată fără organizarea unei proceduri competitive.

De asemenea, AFR menționează că semnarea contractului de achiziție publică este condiționată de încheierea contractului de finanțare sau de alocarea de credite bugetare în acest sens de investiții de către autoritatea contractantă.

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (AFR) a inițiat o licitație estimată la 4,55 miliarde de lei, fără TVA, pentru achiziționarea a 80 de rame electrice destinate serviciilor feroviare de transport pasageri.

Categorii

ECONOMIE, ȘTIRI

Etichete