Sari la conținut

Ministra Justiției: Problema drogurilor în România devine la fel de presantă ca în Statele Unite | Se vor recruta încă 25 de procurori

Alina Gorghiu (PNL), ministra Justiției, susține că pericolele asociate traficului și consumului de droguri încep să constituie o provocare la fel de serioasă ca în SUA, în condițiile în care acestea sunt considerate de autoritățile americane principalele amenințări la adresa securității naționale americane.

Gorghiu a anunțat că DIICOT va primi încă 25 de procurori pentru a combate traficul de droguri.

În 2024, traficul şi consumul ilicit de droguri vor fi principale ameninţări la adresa securităţii naţionale din SUA, asta spune cel mai recent Raport al Departamentului american pentru Securitate Internă. În România, chiar ieri, 30.000 de pastile au fost capturate de poliţiştii antidrog din Vâlcea. Asta se întâmplă în contextul în care, în septembrie, operaţiunea HIMERA captura peste 20.000 comprimate stupefiante sustrase din circuitul legal chiar de gestionar. Problema drogurilor în România devine la fel de presantă ca peste ocean. Drogurile sunt atât o problemă de sănătate publică, cât şi una de securitate naţională. De aceea, e necesar să alocăm resurse umane suplimentare la DIICOT. Joi, va intra în şedinţă de Guvern un memorandum în acest sens: suplimentarea cu 25 de posturi de procurori, a declarat ministra Justiției.

*Foto: facebook.com/alinagorghiu