Sari la conținut

Vîlceanu și Pecingină, excluși din grupul PNL de la Camera Deputaților după ce au semnat sesizarea la CCR a măsurilor fiscal-bugetare

Parlamentarii Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină au fost excluși din grupul parlamentar al PNL de la Camera Deputaților, în urma semnării de către aceștia a sesizării Opoziției la CCR a măsurilor fiscale și bugetare asumate de Guvernul Ciolacu, menite să reducă atât cheltuielile, cât și deficitul bugetar.

Primul lucru care m-a făcut să semnez sesizarea e faptul că sunt liberal și liberalii nu cresc taxe, mai ales în momente economice dificile, cum e acum. E o crimă să crești taxe când ai o scădere a creșterii economice și a inflației, a declarat Vîlceanu pentru Adevărul.

Fostul ministru al Finanțelor i-a criticat pe președintele PNL, Nicolae Ciucă, respectiv pe fostul ministru de Interne, Lucian Bode, pentru decizie.

Ciucă și Bode, încă o decizie de noaptea minții. Astăzi, Ciucă și Bode m-au exclus din grupul PNL de la Camera Deputaților, eu fiind in continuare membru al partidului. Evident că decizia nu are nici o logică și e de noaptea minții. Cele două motive pentru care au luat această decizie sunt o rușine pentru Partidul Național Liberal: 1. Am semnat constituirea comisiei de anchetă privind azilele groazei. 2. Am semnat sesizarea la CCR privind legea prin care Ciolacu cocoșează românii cu impozite și taxe (…) cum pot să-mi reproșeze mie că atac colegii din Guvern când exact Ciucă și Bode au luat decizia ca parlamentarii liberali să semneze constituirea unei comisii de anchetă privind achizițiile din pandemie care atacă în mod direct membri ai guvernelor liberale? Răspunsul la această întrebare este simplu : colegii lui Ciucă și Bode sunt cei de la PSD, nu membrii PNL. Prin intermediul acestei conduceri a PNL, PSD se răzbună pe toți liberalii care în ultimii ani s-au luptat cu partidul Dragnea-Ciolacu-Buzatu și nu vor să lase partidul să se dizolve în PSD. Și ca să fie lucrurile clare: sunt membru PNL, deci deputat PNL, iar Ciucă și Bode nu pot să scape de mine decât dacă au curaj să convoace Consiliu Național, în care să se voteze excluderea mea din partid, a transmis Vîlceanu prin intermediul unei rețele de socializare.

Gheorghe Pecingină nu a postat nicio declarație până la momentul publicării acestui articol.

*Foto: facebook.com/DanVilceanu.ro