Sari la conținut

PNL, cu ochii pe sondaje: Liberalii nu vor plafonarea prețurilor la alimente ca să nu ‘îi facem lui Marcel Ciolacu campanie’

Plafonarea prețurilor la alimentele de bază, adoptată de Guvern la finalul lunii iunie, a fost o linie roșie pentru PNL, unul din lucrurile peste care ‘am discutat că nu trecem’, potrivit unor stenograme din ședința liberalilor care a avut loc la începutul acestei săptămâni.

Deputatul PNL Robert Sighiartău a protestat vehement împotriva măsurii de plafonare a prețurilor la alimente, motivând că ‘e un mesaj profund anti-liberal, care ne îndepărtează de electoratul liberal’ și că aceasta va fi în favoarea PSD, fiind un ‘mesaj pentru electoratul PSD lansat de Marcel Ciolacu’.

Peste lucrurile de care am discutat că nu trecem au fost: cota unică și plafonarea de prețuri.

Nu putem ca, până în decembrie, să îi facem lui Marcel Ciolacu campanie. Pentru că teme ca: plafonarea prețurilor, impozitarea progresivă, modificarea cotelor de TVA, renunțarea la cota unică… etc. sunt teme ale PSD-ului, a declarat Sighiartău, conform stenogramelor prezentate de postul de televiziune Antena 3 CNN.

Reamintim că Executivul condus de Marcel Ciolacu a adoptat măsura de plafonare a prețurilor la 14 alimente de bază (pâine, lapte, brânză, iaurt, făină, mălai, ouă, ulei, carne de pui și de porc, zahăr, cartofi, fructe și legume proaspete), care-și va produce efectele începând cu 1 august. România nu este singura țară care a luat măsuri împotriva creșterii prețurilor, decizii similare fiind luate în mai multe țări din Europa, între care Franța, Marea Britanie sau Spania.