Sari la conținut

Directorul SRI și-a dat demisia | Reacția președintelui Iohannis

Directorul SRI (Serviciul Român de Informații), Eduard Hellvig, a anunțat că a demisionat din funcția pe care a deținut-o încă din 2015, motivându-și decizia drept un act de „sănătate democratică”.

Președintele Klaus Iohannis, care i-a acordat lui Hellvig „Steaua României” în grad de comandor, a descris mandatul directorului serviciului de informații ca pe un succes.

Am luat act de retragerea din funcție a directorului Serviciului Român de Informații, domnul Eduard Hellvig, al cărui mandat a marcat restaurarea credibilității SRI și modernizarea consistentă a instituției pe care a condus-o. Serviciul Român de Informații a redevenit o instituție ghidată de principiile democratice ale separației puterilor în stat, activitatea sa desfășurându-se astăzi în interiorul limitelor trasate de Constituție și concentrându-se pe misiunile sale definite clar de legislația în materie de securitate națională (…) Activitatea SRI din ultimii ani s-a bucurat, totodată, și de recunoașterea partenerilor euroatlantici, datorită proiectelor de cooperare pe care instituția le-a desfășurat în lumea serviciilor de informații. La acest final de mandat, SRI este o instituție bazată pe valori solide, pe un colectiv profesionist și performant, precum și pe un set corect de principii ale activității. Directorul Eduard Hellvig lasă, astfel, în urmă o instituție reformată, pregătită structural pentru viitor, adaptabilă și suplă în raport cu realități operaționale în continuă schimbare, a declarat șeful statului.

*Foto: facebook.com/klausiohannis