Sari la conținut

Nicușor Dan, despre măsurile propuse de Firea pentru București: Un nou gest de imagine

Un nou gest de imagine – astfel caracterizează deputatul Nicușor Dan propunerile Gabrielei Firea pentru a reduce poluarea în București. Nu introducerea unei viniete speciale și nici interzicerea mașinilor sub Euro 3 în centrul Capitalei sunt soluția de rezolvare a problemelor de trafic sau poluare în București, spune acesta; prioritare sunt șoseaua de centură, parcările, benzile unice pentru transportul în comun sau un „adevărat” sistem de management al traficului.

După trei ani, Firea descoperă că Bucureştiul este poluat şi supraaglomerat. Măsurile propuse azi sunt un nou gest de imagine, cu impact nesemnificativ atât asupra traficului, cât şi asupra poluării. Adevăratele măsuri pentru reducerea traficului şi a poluării sunt şoseaua de centură, parcările park and ride, o strategie de management a locurilor de parcare pentru tot oraşul, un adevărat sistem de management al traficului, benzi unice pentru transportul în comun, arată Nicușor Dan într-un comunicat de presă.

În nici unul dintre aceste puncte din programul electoral al primarului Capitalei nu a fost făcut vreun progres notabil, a mai adăugat deputatul.

Astăzi, Gabriela Firea a propus în Consiliul General un proiect de lege care prevede impunerea unei viniete speciale de 10 lei/zi sau de 1.900 lei/an pentru intrarea în București a mașinilor din alte județe, ca și interzicerea intrării în centrul Capitalei a mașinilor Euro 1 și Euro 2.

Descoperă mai multe la Politice.net

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura