Sari la conținut

Premierul României și președintele PNL, Nicolae Ciucă, și-a anunțat demisia luni, pe 12 iunie, sfârșind, astfel, un mandat de 563 de zile.

Potrivit lui Ciucă, protocolul privind rotativa guvernamentală a început deja, urmând ca noul Guvern, condus de Marcel Ciolacu (PSD), să-și înceapă activitatea până la finalul acestei săptămâni.

Președintele PNL a dat de înțeles că greva profesorilor ar fi pe cale să se încheie, cele două părți ajungând la un acord.

Este nevoie de măsuri care să fie sustenabile, măsuri care să nu fie populiste și măsuri care să reprezinte decizia politică responsabilă, atât în interes public, cât și în interesul tuturor celor care își desfășoară activitatea în nobila meserie de dascăl. Ca atare, considerat fiind că acest conflict a fost încheiat, și așa cum mi-am asumat și ne-am asumat la nivelul Coaliției, astăzi a venit momentul în care îmi închei activitatea de prim-ministrul al Guvernului României. (…) Odată ce am să merg să-mi depun mandatul la președintele României, la nivelul Coaliției încep procedurile pentru efectuarea rocadei, a declarat premierul.

Doresc, la final de mandat, să mulțumesc tuturor celor cu care am lucrat în această perioadă. Nu vreau să vorbesc de tot ceea ce am realizat, pentru că avem lucruri pe care le-am înfăptuit și le-am înfăptuit așa cum trebuie; sunt și lucruri pe care nu am reușit să le realizăm (…) Atunci când ne-am asumat să guvernăm, ne-am asumat să rezolvăm o situație, o criză politică la finele anului 2021 (…) Iată-ne astăzi, la un an și 7 luni, având la dispoziție o serie de măsuri cu care am asigurat stabilitatea țării, a completat președintele PNL.