Sari la conținut

Rotativa s-a amânat | Cum justifică liderii Coaliției decizia

Vineri dimineață, 26 mai, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că va continua să-și îndeplinească atribuțiile ca prim-ministru. Alături de acesta au fost și Marcel Ciolacu, președintele PSD, care trebuia să preia funcția de premier, respectiv Kelemen Hunor (UDMR).

Premierul a făcut o serie de precizări referitoare la situația grevei generale în domeniul educației, susținând că discuțiile cu sindicatele cadrelor de învățământ vor continua. Astfel, se amână numirea lui Marcel Ciolacu în funcția de prim-ministru, decizia fiind pusă, în cea mai mare parte, pe seama negocierilor cu sindicatele din Educație.

Astăzi ar fi trebuit să îmi depun mandatul, în condițiile în care situația se menținea la un anumit echilibru (…) Am decis să continuăm dialogul cu sindicatele din învățământ (…) Vom continua să menținem dialogul cu sindicatele, vom continua să discutăm cu domniile lor. Le-am pus în față toate datele, cât se poate de onest și de real și sperăm ca, în final, pe măsura încrederii, pe care suntem convinși că o vom dobândi până la urmă în urma acestui dialog să ajungem la o soluție pentru protestul pe care l-au declanșat (…) Am convenit ca, până la soluționarea acestor probleme, să nu îmi depun mandatul și să-mi asum, în continuare, responsabilitatea funcției de premier, a conchis prim-ministrul Ciucă.

*Foto: facebook.com/guv.ro