Haos în învățământ: după doi ani în care nu s-a făcut școală, greva profesorilor trimite iar elevii acasă

Greva generală a profesorilor din toate grădinițele, școlile și liceele din România pune pe jar o țară întreagă: profesorii nu vor să mai intre în clase, părinții nu știu cu cine să-și lase copiii acasă, liderii sindicali cer, guvernanții negociază.
Singurii a căror voce aproape că nu se aude astăzi sunt copiii: după doi ani de pandemie în care ba s-a făcut, ba mai mult nu s-a făcut școală, elevii sunt trimiși din nou acasă. Pentru cât timp? Nu se știe… singurul lucru cert este că, dacă greva durează suficient de mult – chiar și mai multe săptămâni, așa cum amenință cadrele didactice – anul școlar ar putea să fie înghețat.
Pe cine ajută, așadar, revolta dascălilor? Cu siguranță nu pe copii. Mișcarea a peste 100.000 de profesori care au anunțat greva generală cu mai puțin de o săptămână înainte de declanșarea acesteia are însă un substrat politic, susține Dana Budeanu, potrivit căreia „este o mișcare anti-rotativă și anti-Ciolacu implicit, pe față” și o „directivă direct de la Cotroceni”.
Cine a fost la conducerea acestei țări ultimele trei guverne? De ce n-ați ieșit în stradă? Era pandemie. De ce n-ați ieșit după? De ce n-ați ieșit în 2022? Tot PSD era (la guvernare, n.r.)? Păi dacă rotativa e acum…, a declarat aceasta într-o emisiune televizată.
Profesorii eminenți ar trebui să fie cei care primesc majorări de salarii, susține totodată Dana Budeanu, conform căreia mulți dascăli din învățământ, slab pregătiți să predea, nu merită beneficiile pe care le solicită:
80% dintre profesorii care activează astăzi în învățământ nu merită, în special cei nou-veniți, care sunt intrați cu note de 7, de 8 în sistem și vor mărire de salariu în mod egal cu profesorii eminenți – singurii care au apelat la mine, în mascaradă (pandemie, n.r.), să ajut să se deschidă școlile, a completat aceasta.
Categorii