Sari la conținut

PSD și PNL Sector 1 cer demisia primarului Sectorului 1, Clotilde Armand | Cum răspunde aceasta

PSD și organizația PNL Sector 1 au cerut demisia primarului Sectorului 1, Clotilde Armand (USR), după ce Curtea de Apel București a respins cererea doamnei primar de suspendare a raportului Agenției Naționale de Integritate (ANI) privind starea de incompatibilitate. Clotilde Armand poate ataca decizia, prin recurs, în termen de cinci zile.

Respinge cererea de suspendare a Raportului de evaluare nr. 9614/G/II/04.11.2022 ca lipsită de interes. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cererea de exercitare a căii de atac urmând a fi depusă la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată astăzi, 13.03.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, se arată în decizia Curții de Apel.

ANI a acuzat-o pe Armand de conflict de interese și incompatibilitate pentru că ar fi semnat documentele necesare numirii propriei persoane ca manager al proiectului finanțat din fonduri europene numit „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟. Potrivit ANI, folosul material pentru Clotilde Armand ar fi de 18.720 de lei, adică aproximativ 3.800 de euro.

După hotărârea de luni a Curții de Apel București, PSD solicită conducerii USR să nu mai facă scut în jurul lui Clotilde Armand și să aplice aceleași principii pe care le invoca în cazul altor politicieni acuzați de incompatibilitate și fapte penale. USR nu mai poate da vina pe „ineficiența” și „lipsa de credibilitate” a Agenției Naționale de Integritate. Hotărârea Curții de Apel București confirmă raportul ANI potrivit căruia primarul Sectorului 1 a încălcat legea penală și legea incompatibilităților. Chiar dacă nu este definitivă, această decizie a instanței de judecată ar trebui să determine o reacție adecvată din partea USR, după aceeași măsură pe care acest partid o aplica adversarilor săi politici, a transmis PSD prin intermediul unui comunicat.

Nici PNL, foștii parteneri de coaliție ai USR, nu au ezitat să conteste aflarea în funcție a primarului Sectorului 1.

Cerem demisia de onoare a primarului, așa cum, în nenumărate cazuri, domnia sa și partidul său au procedat în situații similare. Este momentul ca
sloganul FĂRĂ PENALI ÎN FUNCȚII PUBLICE să își găsească aplicabilitatea și în cazul lor! Altfel, nu este decât ipocrizie politică, a declarat Sebastian Burduja,
președintele PNL Sector 1.

Clotilde Armand a respins acuzațiile celor din PSD și PNL, descriind titlurile presei drept „știri false” fabricate de „laboratorul PNL PSD”.

În dosarul nr. 8199/2/2022, având ca obiect anulare raport evaluare ANI raport nr. 49614/G/II/04.11.2022, aflat pe rolul Curții de Apel București, la primul termen de judecată, din 13 martie 2023, a fost depusă o cerere completatoare din partea apărătorului meu ales față de care ANI a invocat excepția tardivității, excepție care a fost respinsă în sală de către completul de judecată. În acest context, instanța de judecată a dispus amânarea cauzei și acordarea unui nou termen, pe 8 mai 2023, pentru ca ANI să depună întâmpinare. De asemenea, instanța a constatat suspendate de drept efectele raportului de evaluare, astfel încât susținerile suplimentare referitoare la suspendare nu mai prezentau interes în cauză. Este important de menționat că efectele actului administrativ sunt suspendate în acest moment, a declarat Clotilde Armand într-o postare pe o rețea de socializare.

*Foto: captură video youtube.com/@USR-2024