Sari la conținut

Contractul pentru proiectarea Autostrăzii Ploiești – Brașov este blocat la 5%, spune fostul ministru al Transporturilor

Președintele USR, Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, susține că proiectul autostrăzii care va lega Ploiești și Brașov este deja în întârziere, contractul pentru proiectare fiind gata doar în proporție de 5%, deși studiul de fezabilitate trebuie predat în luna septembrie.

Eu am găsit o licitație lansată de predecesorul meu, domnul Bode, era o singură ofertă depusă pentru a face un proiect tehnic al autostrăzii. Eu am semnat contractul în a doua lună de când am venit la Minister, iar în septembrie 2023 trebuie livrat Studiul de Fezabilitate, faza inițială a proiectării… Din martie până în august (2021) a fost activitate în fiecare săptămână, întâlniri cu prestatorul și așa mai departe. De atunci până astăzi, de un an și jumătate s-a blocat tot, n-a mai mers nimic înainte, pe domnul Grindeanu nu-l interesează. Contractul de proiectare este la doar 5 % progres și pare că din partea domnului Grindeanu și a acestei Guvernări nu există niciun interes pentru a fi dus la finalizare, a declarat Cătălin Drulă în cadrul unei emisiuni la DC News.

Momentan sunt luate în calcul cinci variante de traseu pentru Autostrada Ploiești-Brașov, costurile variind între 8,5 și 9,2 miliarde de euro, potrivit economica.net, ceea ce l-a nemulțumit pe actualul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a spus celor de la Europa Liberă că nu poate accepta costuri de 8 miliarde de euro pentru o sută și ceva de kilometri de autostradă.