Sari la conținut

Comisia de etică a Universității din Cluj, după a doua analiză a lucrării de doctorat a ministrului de Interne: „Suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate”

UBB (Cluj), universitatea la care ministrul de Interne, Lucian Bode (PNL), și-a susținut teza de doctorat, a oferit un verdict în ceea ce privește acuzațiile de plagiere care i-au fost adresate ministrului în ultimele luni.

Potrivit Comisiei de etică a universității, care desfășurase deja o analiză anul trecut, în urma căreia constatase „unele abateri de la etica cercetării”, teza de doctorat a ministrului de Interne este „profund viciată” de plagiat, respectiv de „citare defectuoasă și incorectă”. UBB a recomandat, prin intermediul Comisiei de etică, retragerea cărții publicate pe baza tezei de doctorat a ministrului Bode.

Comisia de etică a UBB a adoptat în data de 09.01.2023 Hotărârea Nr. 1 din 2023 ca urmare a autosesizării în urma unor noi informații cu privire la suspiciuni de plagiat în teza de doctorat a Dl. Lucian Bode. Concluzia analizei este că suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate. În lipsa posibilității legale de a aplica sancțiuni disciplinare unei persoane care nu este membru al comunității academice, Comisia îi solicită corecturi la teză și retragerea cărții publicate pe baza tezei, și se vor sesiza consiliile naționale (CNATDCU/Consiliul Național de Etică a Cercetării) pentru demersuri suplimentare, în condițiile legii, arată un comunicat al Comisiei de etică a UBB.

Ministrul Bode a descris verdictul comisiei drept „o apreciere subiectivă” și a comunicat intenția de a merge în instanță.

Categorii

ȘTIRI, PNL, POLITICE

Etichete