Sari la conținut

Președintele USR nu crede că PSD va prelua guvernarea în 2023, conform înțelegerii cu PNL | „Intrăm într-o criză economică”

Cătălin Drulă, președintele USR, susține că va veni o criză economică puternică în 2023, motiv pentru care PSD va evita să preia guvernarea, în ciuda protocolului cu PNL și UDMR, partenerii lor de guvernare.

Intrăm într-o criză economică care va veni cu tărie în 2023. Șocul meu e că liderii PSD și PNL știu despre această criză (…) Cred că la rotativa din 2023 PSD și Ciolacu nu vor prelua guvernarea pentru că e în ADN-ul PSD să fugă de consecințele propriilor acțiuni (…) PSD are o istorie de a pleca cu un an înainte de alegeri, a declarat Drulă.

Întrebat dacă USR va reintra la guvernare în scenariul în care se destramă actuala coaliție, liderul USR a spus că ar accepta doar dacă i s-ar oferi postul de premier.

Dacă avem mandatul de premier, luăm în calcul să intrăm la guvernare. Dacă nu ai mandatul de premier, nu poți să îți implementezi programul. Dacă va fi o situație de criză, ne vom asuma guvernarea în scenariul în care coaliția se va rupe, un scenariu pe care îl văd puțin probabil, a completat Cătălin Drulă.