Sari la conținut

China și India cer negocieri pentru încheierea războiului din Ucraina

China și India au cerut să aibă loc negocieri între Rusia și Ucraina pentru a pune capăt războiului, care continuă să se intensifice. Declarațiile miniștrilor de Externe ale celor două state asiatice au fost făcute în cadrul Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU) de la New York.

Niciunul dintre cele mai puternice state ale lumii nu și-a arătat susținerea pentru Rusia. Ministrul de Externe al Chinei, Wang Yi, a cerut Rusiei și Ucrainei să „prevină agravarea crizei” și răsfrângerea acesteia asupra statelor în curs de dezvoltare.

India s-a declarat „de partea păcii” prin intermediul propriului ministru de Externe, Subrahmanyam Jaishankar.

Reprezentăm partea care face apel la dialog și diplomație drept singurele mijloace pentru a pune capăt conflictului, a completat ministrul indian de Externe.

Declarațiile oficialilor din China și India ridică semne de întrebare privind susținerea de care se bucură Rusia din partea celor mai importante state din Asia cu care a semnat tratate strategice. China și India se numără printre puținele statele influente ale lumii care au rămas, teoretic, apropiate de Rusia începând cu invazia Ucrainei.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a participat la Adunarea Generală numai pentru a da declarații, nu și pentru a asculta alți reprezentanți ai țărilor din ONU.

Categorii

POLITICE

Etichete