Sari la conținut

Iohannis, despre propunerile PSD pentru plafonarea prețului la carburanți și sistemul de impozitare: „Nu am niciun sprijin pentru ieșiri populiste”

Semnal puternic pentru PSD din partea președintelui Klaus Iohannis. Întrebat despre propunerile social-democraților privind plafonarea prețului la carburanți și sistemul de impozitare, acesta a spus că nu are niciun sprijin pentru „ieșiri populiste și afirmații de televizor”.

Din partea mea există susținere pentru cota unică, există susținere pentru guvern, care poate să calculeze foarte bine până unde se poate întinde cu subvențiile și cu sprijinul pentru cetățenii vulnerabili, când vine vorba de prețul energiei. Nu am niciun sprijin pentru ieșiri populiste și afirmații de televizor, cum că se va face totul pentru ca întotdeauna să fie extraordinar de grozav, de bine. Trăim vremuri grele, situația nu se va ameliora peste noapte și cred că abordarea guvernului, care este una foarte sobră, serioasă și bazată pe calcule concrete, pe buget, este una care va avea susținerea mea și asta am spus-o și până acum, a declarat Iohannis, prezent la Madrid.

Practic, președintele a transmis social-democraților că niciuna dintre propunerile susținute de PSD – de modificare a Codului Fiscal, în ce privește supraimpozitarea pensiilor speciale sau a salariilor bugetarilor sau de plafonare a prețurilor la carburanți – nu va primi sprijin în Coaliție.

(…) în ceea ce priveşte discuţia care acum cred că nu mai este chiar oportună despre tot felul de plafonări, taxe, impozite şi aşa mai departe, legea spune că aceste chestiuni trebuie lămurite până pe 1 iulie pentru anul următor. În fapt, chestiunile s-au cam terminat şi ceea a anunţat premierul Ciucă şi ce a calculat Guvernul mi se pare şi posibil şi de bun simţ, a adăufat Klaus Iohannis.

Categorii

POLITICE