Sari la conținut

USR vrea să-l dea jos pe Virgil Popescu în contextul crizei prețurilor la energie: „A fost total absent şi depăşit de situaţie”

USR va depune în cursul săptămânii viitoare o moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, în contextul scandalului privind creșterea prețurilor la energie, potrivit unui anunț făcut astăzi de purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuț Moșteanu.

Coaliţia de guvernare trebuie să vină rapid cu un ministru competent. Dacă nu îşi va da demisia, în prima şedinţă din următoarea sesiune parlamentară vom depune o moţiune simplă. Această decizie este luată. USR va depune o moţiune simplă dacă ministrul Virgil Popescu nu îşi depune demisia, a declarat Moșteanu.

Virgil Popescu „a eșuat”, susține totodată Ionuț Moșteanu, adăugând că acesta nu a pregătit România pentru situația din prezent în cei doi ani de conducere a ministerului Energiei.

A avut timp doi ani şi ceva în care să arate că poate să facă ceva pentru România, să arate că înţelege cu ce se mănâncă acel minister. Din punctul nostru de vedere, a eşuat. Virgil Popescu trebuie să plece. A scăpat din mână toată partea de liberalizare. S-a uitat indiferent la acest episod de liberalizare. Nu a pregătit nimic pentru ce urma să vină. Vedem acum ce se întâmplă cu preţurile la energie, vedem prin ce trec toţi românii în această perioadă de iarnă. Bineînţeles, lucrurile nu se vor finaliza. Lunile de iarnă încă urmează, a adăugat acesta.

*Foto: facebook.com/VirgilDPopescu