Sari la conținut

Dacian Cioloș recunoaște că USR nu a reușit să mulțumească oamenii: „E cert că o parte din cetăţeni consideră că şi USR are o parte de vină pentru faptul că s-a destrămat coaliţia cu PNL”

USR „decontează” politic ruperea coaliției cu PNL, ca și faptul că liberalii sunt acum la guvernare alături de PSD, a spus liderul formațiunii politice, Dacian Cioloș, într-o emisiune TV.

„E cert că o parte din cetăţeni consideră că şi USR are o parte de vină pentru faptul că s-a destrămat coaliţia cu PNL”, potrivit acestuia.

E foarte clar că aşteptările cetăţenilor vizavi de USR au fost foarte mari şi multă lume nu e mulţumită de ceea ce am reuşit să facem în cele opt luni cât am fost la guvernare. Chiar dacă noi avem argumente pentru fiecare lucru pe care am fi vrut să-l facem, dar nu am putut să-l facem, e cert că o parte din cetăţeni consideră că şi USR are o parte de vină pentru faptul că s-a destrămat coaliţia cu PNL şi că PNL-ul e acuma la guvernare cu PSD. Sunt conştient de lucrul acesta. Emoţiile au fost foarte mari în acea perioadă de criză politică. USR a decontat o parte din nemulţumiri şi e momentul să ne facem şi noi o analiză a ceea ce s-a întâmplat şi, mai ales, să ne pregătim pentru ceea ce urmează, a afirmat președintele USR.

USR e „prins” acum între partidele vechi, aflate la guvernare și AUR, care „speculează emoţiile oamenilor” și al cărui discurs „riscă să ne scoată din Uniunea Europeană”, potrivit lui Dacian Cioloș.