Sari la conținut

Klaus Iohannis: Clasa politică a dovedit maturitate politică la finalul anului trecut

Clasa politică românească a dovedit „maturitate democratică” formând coaliția PSD-PNL-UDMR în Parlamentul României, potrivit președintelui Klaus Iohannis, care consideră că actualul Guvern „trebuie să asigure stabilitatea țării și să conducă societatea românească spre o nouă etapă de modernizare”.

La finalul anului trecut, clasa politică din România a dovedit maturitate democratică. Printr-un proces care nu a fost deloc ușor, dar care este firesc în orice democrație, a fost constituită o coaliție solidă în Parlamentul României.

Ca rezultat, a fost instalat un Guvern care trebuie să asigure stabilitatea țării și să conducă societatea românească spre o nouă etapă de modernizare, a declarat președintele, prezent la întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti.

Cetățenii doresc „soluții concrete” pentru gestionarea pandemiei, a creșterilor de energie și pentru implementarea PNRR, a adăugat Klaus Iohannis:

Acest Guvern trebuie să îndeplinească așteptările cetățenilor, care doresc soluții concrete pentru a gestiona efectele produse de pandemie, de criza energetică, pentru implementarea deplină a Planului Național de Redresare și Reziliență, care reprezintă un obiectiv de prioritate «zero», precum și pentru asigurarea bunăstării și securității țării noastre și cetățenilor săi, în sens larg, a subliniat președintele.