Sari la conținut

Klaus Iohannis: Protecția mediului și combaterea schimbărilor climatice, teme prioritare pentru mandatul meu de președinte

Schimbările climatice sunt subiecte asupra cărora „decidenții politici încă se apleacă prea puțin”, dar care devin teme prioritare pentru mandatul lui Klaus Iohannis, a declarat astăzi președintele la evenimentul de lansare în dezbatere publică a raportului „Educaţia privind schimbările climatice şi mediul în şcoli sustenabile”, elaborat de grupul de lucru dedicat înființat la Administrația Prezidențială.

Educaţia, protecţia mediului şi combaterea schimbărilor climatice reprezintă teme prioritare pentru mandatul meu de preşedinte. Sunt domenii esenţiale, asupra cărora decidenţii politici încă se apleacă prea puţin. Tocmai de aceea am organizat la nivelul Administraţiei Prezidenţiale grupuri de lucru care să producă o serie de propuneri concrete.

Un astfel de demers a fost cel finalizat prin elaborarea proiectului România Educată care, prin sumele record obtinute prin PNRR, capătă în sfârşit şi alocare financiară pentru a putea fi pus în practică. În continuarea proiectului România Educată am decis ca pe parcursul anului 2021 la nivelul Administrației Prezidențiale să funcţioneze şi un grup de lucru pe tema Educaţiei privind schimbările climatice şi mediul, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Proiectul nu poate funcționa fără un parteneriat între instituții și cetățeni, a precizat totodată Klaus Iohannis, potrivit căruia obiectivul de fond al acestuia este de a deschide drumul către schimbarea de mentalități.

Raportul lansat astăzi semnalează o serie de probleme dar prezintă şi soluţii, atât pentru a lărgi accesul la educaţia privind protecţia mediului şi combaterea efectelor climatice, cât şi pentru fundamentarea unei infrastructuri şcolare verzi. Ceea ce ne dorim însă, mai mult decât orice, este să deschidem drumul către o schimbare de mentalitate, a completat președintele.

Sursă foto: presidency.ro

Categorii

ȘTIRI

Etichete

,