Sari la conținut

Ionel Dancă acuză Guvernul PSD-PNL că a „eșuat catastrofal” soluționarea problemei facturilor la energie

Ionel Dancă, deputat independent la Forța Dreptei (partidul lui Ludovic Orban), critică dur Guvernul Ciucă pentru că ar fi „eșuat catastrofal” soluționarea problemei facturilor la energie. Acesta susține că „legea populistă și heirupistă PSD-PNL, de compensare și plafonare a prețurilor la energie, nu funcționează.”

Lamentările publice și ipocrite ale membrilor acestui guvern PSD-PNL nu folosesc la nimic și demonstrează doar o crasă incompetență.
Răbdarea românilor în fața acestei uriașe probleme a facturilor la enegie, care le afectează grav nivelul de trai, este limitată. Este necesară intervenția Guvernului și a Parlamentului, acum!, a scris acesta pe pagina Facebook.

Potrivit deputatului, Guvernul Ciucă trebuie să propună „de urgență” în Parlament soluții de reducere și stabilizare a prețurilor la energie.

Guvernul condus de Ciucă și Ciolacu, împreună cu ministrul Energiei trebuie să vină de urgență în Parlament cu soluții reale de reducere și stabilizare a prețurilor la energia electrică și gaze naturale, atât pentru consumatorii casnici cât și pentru companii. Sunt necesare soluții rapide atât pe termen scurt pentru reducerea prețurilor la energie, prin eliminarea unor taxe și tarife administrative, cât și de măsuri pe termen lung pentru stabilizarea pieței de energie prin creșterea și diversificarea capacităților de producție energetică, a precizat Dancă.