Sari la conținut

[Proiect] PSD vrea să depolitizeze Curtea Constituțională

PSD a propus un proiect pentru depolitizarea Curții Constituționale, a anunțat președintele social-democrat, Marcel Ciolacu, potrivit căruia vor putea face parte din CCR doar persoane care nu au fost membri de partid în ultimii 8 ani.

Astăzi am propus cu CCR-ul. Nu poţi să fii propus membru al CCR dacă în ultimii opt ani de zile ai făcut parte dintr-un partid politic. Comisia de la Veneţia spune că nu poţi să barezi de tot accesul unei persoane, poţi să pui restricţii până în zece ani. (…) Domnule, de opt ani nu ai făcut politică, atunci poţi să faci parte din CCR. (…) Vrem să continuăm reforme? Că am ajuns noi, PSD, să punem reformele necesare. Trebuie depolitizat CCR-ul, ăsta este adevărul. Trebuie văzut unde s-a greşit, a declarat Marcel Ciolacu, prezent într-o emisiune la România TV.

Liderul PSD a criticat guvernul pentru lipsa de reforme, amintind că social-democrații au fost cei care au trecut în Camera Deputaților inițiativa „Fără penali în funcții publice”.

Marea problemă este că eu nu-i mai văd cu reformele. Nu e nicio reformă, sunt aproape doi ani de când sunt la guvernare, vedeţi dumneavoastră vreo reformă? Am venit noi cu reforma lor ‘fără penali în funcţii publice’, am trecut-o noi, PSD, când aveam majoritate, am trecut-o prin Cameră. E la Senat, au blocat-o, a adăugat acesta.