Sari la conținut

Criza politică a exasperat oamenii de afaceri: Apel la încheierea disputelor

Este un moment de construcție, nu de dezbinare, atrage atenția Confederația Patronală Concordia într-o scrisoare deschisă transmisă Administraţiei Prezidenţiale şi partidelor parlamentare, în care oamenii de afaceri fac apel la încheierea cât mai rapidă a crizei politice cauzate de disputele dintre PNL și USR-PLUS.

Aşteptările cetăţenilor, pe care şi mediul de afaceri le împărtăşeşte deopotrivă, sunt ca reprezentanţii lor în Parlamentul şi Guvernul României să pună în plan secund problemele de partid cât şi agendele politice imediate atunci când mize sociale şi economice cu impact major asupra vieţilor tuturor reclamă unitate şi colaborare. Doar astfel putem ca împreună, cetăţeni, autorităţi şi mediu de afaceri, să reuşim să profităm de momentul de creştere economică în care ne aflăm pentru a construi un viitor naţional şi european sustenabil şi productiv, se arată în documentul citat.

Potrivit oamenilor de afaceri, stabilitatea şi predictibilitatea sunt elementele cheie ale deciziilor de investiţii, iar o criză politică prelungită ar putea afecta chiar şi proiectele aflate în curs de implementare.

Concordia este promotor al dialogului pentru dezvoltare, convinsă că acesta este singurul mod în care se poate ajunge la o soluţie care să servească intereselor cetăţenilor. De aceea, membrii Concordia fac un apel la toţi liderii politici pentru a găsi o cale rapidă de a ajunge în cel mai scurt timp la numitorul comun care să asigure bunăstarea României şi a cetăţenilor ei, precum şi încrederea acestora că interesele lor primordiale, sociale şi economice, se află mai presus de mize şi calcule politice imediate, arată membrii Concordia.