Sari la conținut

Democrația pumnului: Parlamentarii AUR îmbrâncesc, iar Barna și USR-iștii se uită

Lupta pentru putere a atins cote paroxistice ieri în Parlamentul României, unde parlamentarii AUR, scoși de USR-PLUS din umbra în care-i aruncase electoratul român după alegerile de anul trecut, au impus democrația pumnului în cea mai importantă instituție a statului român. Cel mai grav? Toată operațiunea a fost dusă la capăt cu girul lui Dan Barna și al USR-iștilor, aflați în prezent cu un picior afară de la guvernare.

Pe scurt, liberalul Florin Roman, împuternicit de Ludovic Orban să preia atribuțiile de președinte al Camerei Deputaților, a fost împiedicat să conducă ședința de plen reunit, fiind luat cu forța de la prezidiu după ce i s-a tăiat microfonul. „Ai înnebunit la cap” și „BĂ, pleacă de-aici” au fost observațiile fine care au însoțit mișcarea de forță a parlamentarilor.

Iar în timp ce Florin Roman era numit „gunoi” de George Simion, președintele USR-PLUS al Senatului, Anca Dragu, a rămas „doamna președinte” – căreia ulterior i s-au și oferit cuvântul și conducerea ședinței. Nu e de mirare deci reacția lui Dan Barna sau a membrilor USR, care au asistat liniștiți (ba chiar au și pus umărul) la întreg scandalul făcut de câinii lor de pază din AUR.

Dacă acesta e primul proiect politic USR-AUR, e ușor de ghicit cum ar arăta un viitor condus de noua Alianță de Dreapta: Circ și îmbrânceli, în inima democrației acestei țări.