Sari la conținut

Florin Cîțu, despre condiționarea banilor PNRR de reforma Justiției: „Nu este adevărat”

Informația potrivit căreia fondurile europene din PNRR vor fi condiționate de reformele din Justiție la sugestia USR-PLUS nu este adevărată, a declarat astăzi premierul Florin Cîțu în cadrul consultărilor cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României. Potrivit acestuia, condiționările din PNRR „nu au nicio legătură cu reforma în justiție așa cum vrem noi să o facem”.

Nu este adevărat. Sunt câteva lucruri acolo care sunt de bun simț, dar nu au nicio legătură cu reforma în justiție așa cum vrem noi să o facem. PNRR nu o să fie condiționat de justiție. Sunt doar câteva borne, clarificări. De exemplu, în România, legile după ce sunt modificate prin amendament să fie publicată întreaga lege cu noul amendament, să fie clar pentru toată lumea care este ultima formă. Acesta este un exemplu de modificare care apare în PNRR, dar nu avem Legile Justiției așa cum discutăm de ele în spațiul public pentru că am văzut această discuție și nu aș vrea să fie înțeleasă prost, a declarat Florin Cîțu.

Reamintim că în spațiul public au apărut recent informații potrivit cărora fondurile europene în valoare de 29,2 miliarde de euro oferite României prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) ar putea fi condiționate de reformarea Justiției. Aceste condiții ar fi fost propuse chiar de către ministrul USR-PLUS al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, ca mutare de șah la partenerii de guvernare anti-reformă, PNL și UDMR, potrivit unei relatări G4Media.ro.