Sari la conținut

67 lideri PNL care-l susțin pe Florin Cîțu, atac coordonat la Ludovic Orban. Miza: Numirea lui Vîlceanu la șefia Finanțelor

67 de lideri PNL din echipa care-l susține pe Florin Cîțu la șefia partidului au lansat un atac dur la Ludovic Orban, acuzându-l pe acesta că susține campania de linșaj public împotriva contracandidatului său. În scrisoarea deschisă transmisă astăzi de liberali, între care se află Emil Boc, Rareș Bogdan, Robert Sighiartău și mai mulți miniștri din actualul guvern, semnatarii precizează totodată că este „nepermis” ca Ludovic Orban să-l atace pe Klaus Iohannis, „cel mai solid partener politic al partidului nostru, în ultimii șapte ani”.

Considerăm că este dezonorant pentru președintele PNL să susțină campania de linșaj public împotriva premierului susținut de Partidul Național Liberal. Nu a mai existat niciodată în istoria PNL un astfel de moment și este de dorit să nu mai existe altul nici în viitor. Facem apel la actualul președinte al PNL să nu mai încurajeze acuzații grave și derapaje de limbaj la adresa Premierului liberal. Este de nepermis ca liderul PNL să-l atace pe Președintele României, cel mai solid partener politic al partidului nostru, în ultimii șapte ani. Ne delimităm de genul ăsta de politică! au transmis semnatarii documentului.

Liderii PNL susțin că Florin Cîțu este singurul lider capabil să guverneze România și îi cer lui Ludovic Orban să accepte nominalizarea șefului PNL Gorj, Dan Vîlceanu, pentru portofoliul ministerului de Finanțe.

Propunerea numirii lui Vîlceanu la șefia Finanțelor urmează să fie supusă conducerii PNL miercuri, potrivit unor surse liberale.