Sari la conținut

Florin Cîțu, despre rectificarea bugetară: Ținta de deficit rămâne de 7,16% / Resursele alocate la începutul anului sunt suficiente

Ținta de deficit bugetar asumată de Guvern rămâne de 7,16%, a anunțat astăzi premierul Florin Cîțu, potrivit căruia resursele alocate de la bugetul de stat la începutul anului sunt suficiente, „având în vedere ritmul cheltuielilor lunare din prima jumătate a anului”.

Este posibil ca unele ministere să primească bani suplimentari dat fiind „elemente noi” care trebuie luate în calcul la rectificare, însă în limita deficitului bugetar asumat, subliniază Florin Cîțu.

Rectificarea bugetară are la bază execuția bugetară.
În funcție de execuția bugetară, vedem dacă este nevoie să modificăm ceva la alocarea resurselor în buget, pentru A MENȚINE deficitul bugetar la ȚINTA de 7.16%. (…)

Este foarte clar că nu există elemente care să ducă la creșterea deficitului bugetar, iar resursele alocate în buget, la începutul anului, sunt suficiente, având în vedere ritmul cheltuielilor lunare din prima jumătate a anului.
Bineînțeles, există și elemente noi pe care trebuie să le luam în calcul la această rectifcare. Asa că bugetele unor ministere vor beneficia de resurse suplimentare, dar în limita deficitului bugetar asumat, de 7.16% (sau mai mic😉 ), a scris premierul pe pagina Facebook.

*Foto: facebook.com/florinVcitu